>Cine a creat primul virus de calculator?

Autori

>

 

 Două miliarde de oameni îi poartă pică fără să-l cunoască. Se numeşte Fred Cohen şi în urmă cu 26 de ani a inventat primul virus de calculator. Scuza lui este că prin munca pe care a făcut-o ulterior a dezvoltat şi modalităţi de a proteja computerele de ameninţările pe care le-a creat. 
 Totul a început pe când era student la Universitatea Southern California. După ce în altă universitate s-a creat un „cal troian” care le permitea hakerilor să obţină accesul în sitemul e operare al anumitor maşini, Cohen s-a gândit că respectivul „troian” poate fi programat să se multiplice. Cohen a împărtăşit ideea sa cu un expert în securitatea computerelor de la universitate, doctorul Len Adleman.

 Chiar şi aşa, Cohen a insistat să-şi dovedească ideea, astfel că primul virus de calculator a fost creat. Cohen spune că sentimentul de succes a fost dublat imediat de unul de vină: „În acel moment mi-am dat seama că e de rău. Mi-am petrecut următorii şase ani încercând să găsesc metode de a proteja computerele de viruşi şi a înţelege care sunt limitele pe care viruşii le au„, a spus Cohen.

Cohen si Adleman, astazi

Vezi tot articolul pe gandul.info

1985 anul cal troian cine a creat Cum s-a nascut primul virus Fred Cohen interesant omul care a inventat primul virus in istoria omenirii Primul Troian primul virus de calculator primul virus din lume virus

3 comentarii

Comments RSS
  1. laur1985

    >Salut!As fi interesat sa cumpar 2 articole pe blogul/siteul tau. Articolele vor arata ca primele doua de pe http://www.blogreflex.ro (cele legate de Pariuri-x). Articolele vor fi facute de mine si vor contine patru linkuri (trei intr-un articol, unul in al doilea articol). Daca esti interesat/a astept un mail la adresa laur_rapidistul@yahoo.com cu adresa blogului si un pret pentru care esti de acord sa le postezi.O zi buna!

  2. Marius

    >E un mare,mare fraier.Creaza virusi pentru ce??sa distruga toata concurenta.Dar el cu ce vine daca le distruge pastea?

  3. Ionuț

    >Nu si-a dat seama la momentul acela ce efecte distrugatoare vor avea in viitor virusii 😉 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: